Referenties

Hier zomaar een paar opmerkingen van mensen die bij mij geweest zijn of nog komen:

Ik ben afgevallen van 145 naar 85 kilogram. Een tijdje bij Marjolein in de leer geweest. Daar 99 kg bereikt, daarna de rest op eigen houtje. Met de methode die zij mij had aangeleerd kon ik gewoon doorgaan. Dat is ook wat zij wil. Dat je het zelf kan. En ik had het echt niet van mijzelf verwacht, maar het is wel mooi gelukt! En ik ga nooit meer terug naar waar ik vandaan kom. Daar zorg ik wel voor. 

Een jaar geleden begonnen, traject gedaan, volgehouden en van 92,6 kg (vetpercentage 48,3 %) naar 68,3 kg gegaan (vetpercentage 36,5 %) Mijn BMI ging van 32,8 naar 24,2 en dat is GEZOND! Mijn taille was 95 cm toen ik begon en is nu 76 cm. Ik voel me fit, gezond en ben trots op mijn nieuwe lichaam. Niemand heeft eigenlijk heel erg gemerkt dat ik 'op dieet' was; het is ook eigenlijk meer het aanpassen van je leefstijl. Ik weet nu precies wat ik kan doen.  

Ik kon niet geloven dat het zo goed ging. Ik viel 6 kg af, maar door mijn verbeterde patroon en door meer beweging, was ik inwendig 8,4 kg VET kwijtgeraakt. Dat zijn meer dan 30 pakjes boter... ik pas twee kledingmaten minder nu. - 

Misschien dat ik door de groep extra gemotiveerd bleef, we hebben ook wat afgelachen met de cursus, zeg! Van jou mag alles, als je er maar voor zorgt dat je dat weer rechtbreit en jij hebt ons geleerd hoe dat kan. Wel of geen roomboter, wel of geen brood, wel of geen (light) frisdrank, wel of geen zuivel. Alles kan, maar hoeft niet. En jij liet ons zien wat de gevolgen waren van elke beslissing. Succesvol de cursus afgesloten en nu ga ik zelf door; zie jullie bij de reünie! 

Ja, het is een lange weg, maar ik ben al 16 kg kwijt! Op naar de volgende 16. Fijn dat je zei dat ik het echt heel goed doe en me met kettlebells liet voelen hoeveel 16 kg eigenlijk is. Nu voel ik me al heel trots. En weer door! 

Bedankt voor al die tijd! Ik voel me superfit en ben heel wat centimeters kwijt. Ik ga die 9 kilo echt niet missen. Voor mij geen dure dieetproducten meer. Echt niet, what was I thinking...

Met jouw begeleiding ben ik nu 8 kilo afgevallen. In de vakantie blijf ik goed opletten en bewegen. Met wat ik nu allemaal weet gaat het zeker weten lukken om goed op gewicht te blijven. - 

Ik heb mijn doel bereikt en ben 7 kilo kwijt. Fijn dat er veel aandacht is voor het mentale deel. Ik snap nu hoe ik eetbeslissingen neem en ben nu veel sterker in het maken van goede keuzes. Af en toe geniet ik nu van een ‘uitspatting’, maar ik weet wat ik moet doen om niet verder terug te vallen. Met plezier trek ik nu mijn sportschoenen aan. Zonder jou was het me nooit gelukt. Dank daarvoor! 

Mijn doel is 13 kilo en nu zit ik op 10,5 kilo. Het laatste stuk is moeilijker, maar ik wil het persé halen en met jouw steun gaat het lukken. Hoe dan ook, ik ga in bikini deze zomer.

Ja, sommige mensen moeten aankomen. Ik heb altijd al moeite gehad om op gewicht te blijven. Vaak at ik daarom veel vet, omdat ik dacht en hoopte dat ik dan dikker zou worden. Nu ben ik op een gezonde manier 2,5 kilo aangekomen. Voor mij een ongekend getal. Ik ben erg blij met mijn vollere gezicht en heb het idee dat mensen minder naar me kijken. Nog 2 kilo erbij zou mooi zijn. We gaan nog even door dus. Dank je voor je steun. Niet alleen qua voeding heb ik veel opgestoken, maar ook door de mentale coaching zit ik beter in mijn vel. Ik verschuil me al een stuk minder; ben zelfs lid geworden van een koor, wat ik nog wel erg spannend vind. Fijn dat ik ook terecht kon om juist aan te komen. 

Over een tijdje fietsen we Alpe d’Huez. Nu ik weet hoe ik moet trainen en hoe ik nog wat van mijn gewicht kwijt kan raken door mijn voedingspatroon aan te passen, merk ik dat mijn conditie snel verbetert en mijn buik me al minder in de weg zit. Ik dacht dat ik redelijk gezond at, maar ben verrast door de resultaten door de aanpassingen. De eerste 5 kilo’s zijn eraf en het is nu echt leuk om doelgericht met beweging en voeding bezig te zijn. Ik voel me al een stuk fitter

Dankzij jouw goede adviezen, goede raad, lieve woorden, pep talks is het mij gelukt om 12 kilo af te vallen. In het begin kon ik de knop voor mijzelf niet omzetten. Gelukkig was jij daar mijn steun en toeverlaat. Mijn dank is erg GROOT naar jou toe! Super bedankt. Ik voel me geweldig en ga met een positief gevoel de zomer tegemoet.

Joepie, mijn buikje is weg. Het zat mij in de weg. Het ging niet om heel veel kilo's, maar in mijn eentje kreeg ik ze er gewoon niet af. Ik had nu jou als ‘stok achter de deur’ en dat werkte perfect. Bedankt voor alle tips, correctie en de aanmoediging. En ja, ik kijk met plezier naar onze trouwfoto's, ik zie er echt wel beter uit dan voordat ik begon. Super!

In mijn gezondheidssituatie is niet aankomen waar het om gaat. Bij jou heb ik geleerd hoe ik met een regelmatig en uitgebalanceerd eetpatroon in combinatie met lichte beweging mijn gewicht stabiel kan houden. Een jaar later is dat nog steeds zo. Ik geniet van de wandelingen met mijn hond en besef dat dat voor mij de beste vorm van beweging is. 

Af en toe heb ik een terugval. Dan heb ik spijt dat ik weer een eetbui heb gehad. Dankzij jouw begeleiding besef ik dat iets wat al jaren een gewoonte was, niet zomaar uit te bannen is. Dat ik nu nog maar gemiddeld 1 echte aanval in de drie weken heb, is een ongelofelijke verbetering. Ik ben veel sterker geworden in mijn hoofd en kan sneller stoppen. Ook heb ik geleerd niet meer boos te zijn op mezelf als het gebeurt, maar na die tijd te bedenken waarom het gebeurde. Ik zie het nu als een manier om te leren hoe ik de volgende keer nog weer beter met de situatie kan omgaan. Mijn man en ik gaan nu ook weer gezelliger en opener met elkaar om. Het rare is dat ik, doordat ik nu meer voor mezelf opkom, het wel lijkt dat hij dat veel fijner vindt en me serieuzer neemt. 

Door jou te raadplegen kwam ik erachter dat ik veel teveel op dezelfde manier trainde en niet voldoende at. En ik maar denken dat ik door elke dag hard te trainen sneller zou worden op de halve marathon. Mooi niet dus. Nu heb ik volgens jouw schema opgebouwd en heb ik aandacht voor hersteltijd. Moeilijk hoor, want hardlopen is echt mijn verslaving. Toch heb ik mijn tijd met ruim 6 minuten verbeterd (1.40.09) en daar ben ik ontzettend blij mee. 

Ik kan weer spelen met onze kinderen. Vroeger kon ik niet goed uit de kant. Nu doe ik het gewoon, want mijn conditie wordt beter en beter. Ik ga met de fiets boodschappen doen en parkeer de auto achteraan op een parkeerterrein. Alle beetjes helpen. 

De zak chips gaat niet meer helemaal leeg. Ik ben veel blijer nu ik zo afgevallen ben en ik kon gewoon normaal koken en eten. Geen aparte maaltijden voor mij. Het hele gezin heeft er eigenlijk baat bij. De knop is om. Dank je wel. 

En hier dan nog de langste referentie:

In januari 2014 ben ik begonnen aan het project “Wikken en Wegen”. Een project opgestart door Marjolein op Facebook om gezamenlijk in een besloten groep toe te werken naar een gezonder eetpatroon, en natuurlijk wat kilo’s minder.

Doordat Marjolein de eerste 2 maanden dagelijks tips, adviezen en wetenswaardigheden plaatste, leerde ik gaandeweg wat er verkeerd ging in mijn eetpatroon. Welke producten ik meer zou moeten nemen, - ik at te weinig- en wat ik beter wat vaker kan laten staan. Ook over eten in combinatie met sporten werd behandeld.

Door met een groep dit project aan te gaan, stimuleer je elkaar onderling. Individueel contact met Marjolein staat je daarbij niet in de weg. Regelmatig heb ik persoonlijk extra advies gevraagd en coachte zij me de goede richting weer in.

Na 28 weken ben ik totaal 9,6 kg kwijt geraakt. Meer dan 10% van mijn originele gewicht. Daarnaast ook nog eens 30 cm kwijt! Ik ben absoluut tevreden met het resultaat na 28 weken. Ik voelde me een stuk beter en zat veel lekkerder in mijn vel. Al smaakte het naar meer. Naar een nieuwe uitdaging…

En de uitdaging kwam in oktober op mijn pad, toen een goede vriend mij uitdaagde om de 10 Engelse mijlen op 1 februari 2015 in Apeldoorn te lopen. Mijn hardlooptraining kende op dat moment geen langere afstand dan 11 km. In 3 maanden tijd van 11 naar 16 km, lukt dat??

Dus ik trok bij Marjolein aan de bel met de vraag mij te helpen bij het realiseren van de uitdaging. Dit was een goede zet. Vol enthousiasme sprak ze met mij mijn doelen door en stelde een hardloopschema voor mij op. Daarbij begeleidde ze me wekelijks bij de intervaltraining en bespraken we de resultaten van de overige trainingen. Ook voeding verloor Marjolein niet uit het oog en testte me met regelmaat of ik gezond bleef eten. Zo nu en dan was dit best confronterend.

Helaas scheurde ik in november mijn kuitspier met tennissen en leek het doel niet meer haalbaar. Met fysiobegeleiding kon ik begin december weer rustig aan starten met hardlopen en wel te verstaan de eerste keer slechts 2 km.

Marjolein paste mijn schema aan en hierbij ook mijn doelstelling qua snelheid van lopen. Ze bracht de rust in mij terug en bewaakte dat ik niet te hard van stapel liep. En wonder boven wonder liep ik in februari de 10 Engelse mijlen uit in Apeldoorn! Samen hebben we dit kunstje toch maar geflikt.

Door met Marjolein te gaan werken heb ik geleerd waar mijn valkuilen liggen en hoe ik hier mee om moet gaan. Niet alleen toen maar ook nu. Marjolein is een toegewijde coach, die oog heeft voor persoonlijk contact en je persoonlijke situatie. Zij springt hier handig en op de juiste wijze op in. Ze houdt me scherp, zowel qua voedingsadviezen als qua looptraining. Dankzij haar aanmoedigingen, peptalks en adviezen heb ik deze 2 doelen toch maar gehaald. Bedankt, echt super!! - 

* NB De ervaringen zijn echt; namen zal ik om privacyredenen niet noemen. Ook jouw privacy is bij mij gewaarborgd.